29-06-07

Grijze haren

De vergrijzing. Het is me wat. Als een reusachtige Tsunami komt ie op ons, jong bloggend volkje, afgerend. We kijken ernaar. We zien ze naderen.

 

We worden overspoeld door een grijze massa haren en hier en daar een tand. Schuim om de lippen om onze laatste centjes, die we niet aan gsm's-internet-flat screen tv's-restaurantjes-city trips hebben opbesteed, uit onze zakken te schralen. Om er vervolgens een Croque Monsieur mee te gaan eten op de Grote Markt van een der Belgische Steden. Met op de achtergrond een deuntje van Will Tura of Bobbejaan Schoepen.

 

Ja, ik ken ze wel. Die normeloze pubers met meer dan zestig jaar op hun conto. Tegen 40 per uur rondscheurend op banen waar je 70 mag. 'We hebben alle tijd, meneer'. Hun autoradio uitgebouwd om de klanken van André Hazes te laten weergalmen over iedereen die ook maar een moedige poging doet om hen voorbij te steken.

 

De vergrijzing, een bende egoïsten zijn het. Wij moeten dokken voor hun plezier. Wij moeten werken voor iets wat we nooit zullen krijgen en de vorige generatie een pensioen genoemd zal hebben. Wij, wij, wij krijgen niks. En geven alles aan die mensen die ons met liefde, hart, bloed en ziel hebben opgevoed.

 

En dat is eigenlijk best wel een tof gevoel.

 

 

00:07 Gepost door >Trucido< in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vergrijzing, senioren, medioren, babyboom, absurd |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.