10-05-07

Motregen

Vandaag maar een enkele zin:

 

"Er is niets stommer dan motregen."

 

motregen

 

 

(buiten boterhammen moeten smeren)

 

 

 

 

23:18 Gepost door >Trucido< in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: motregen, spreuk |  Facebook |

09-05-07

Boterhammen smeren

Als er iets is wat ik haat, dan is dat

boterhammen smeren.

 

Dat ritueel is gewoon dom. Ik haat het gewoon. Ik zeg u: boterhammen smeren is gewoon dom.

 

Je hebt altijd twee mogelijke tijdstippen. 's Avonds of 's morgens.

's Avonds lig je in de zetel doorgezakt, achter een boek of de tv lezend. Of zit je een oninteressante blogpost te doen en ben je een of andere muziekgroep aan het afkraken. Dus 's avonds is niet ideaal. Doe je het wel, dan is de sfeer verpest en wordt er weer aan het werk gedacht. Trouwens, negen kansen op tien vergeet je ze de ochtend erop toch weer gewoon uit de frigo te halen.

 

's Morgens lig je in je bed en draai je je nog eens om. En nog eens. Om bij het uiterste puntje van haalbaarheid om nog net op tijd op het werk te geraken, uit je bed te springen, te lang de spiegel versuft aan te kijken en uiteindelijk te beseffen dat je je boterhammen nog moet maken. Je maakt je boterhammen, maar in de haast vergeet je ze op tafel. Je vindt de - bwah ik haat ze- met warme lucht besmeurde boterhammen 's avonds terug. Je stopt ze in de frigo, ze zijn nog goed voor de dag erna, maar dan vergeet je ze weer de morgen erop. Ach ja.

 

En dan die keuze wat je erop smeert. 's Avonds heb je wel inspiratie, maar weet je nog niet waar je de dag erna zin in zal hebben? En 's morgens is er gewoon geen inspiratie. Gevolg: boterhammen met Hollandse kaas, of met choco en op een top uitgeslapen dag wel eens zalmsla.

 

Zucht. Boterhammen smeren. Het wordt nooit iets voor mij. Ik zeg u: boterhammen smeren is dom.

 

 

 

En raad eens wat ik vanavond nog zou moeten doen? Juist ja.

 

 

06-05-07

Play Hasselt

Gisteren op het Play Festival in Hasselt rondgedoold. En ik kan u verzekeren: waanzinnig goede muziek gehoord van 'Dez Mona'. Ze deden me denken aan D.A.A.U.

De muziek zette mijn haren overeind, trok me met mijn haren tot tegen het plafond, en zette me vervolgens vreedzaam neer in een andere wereld. Van acoordeon tot basgitaar: ze leefden samen in een vreedzame harmonische wereld.

 

Gisteren op het Play Festival in Hasselt ook waanzinnig slechte muziek gehoord. Milow. Hij merkte op dat hij vorig jaar voor maar 10 mensen in het Hasseltse 'café café' moest spelen, en nu, na het ontdekken van zijn al 6maanden oude plaat, plots overal gevraagd werd. Terechte opmerking, de wetten van de massa zijn nu eenmaal ondoorgrondelijk. Maar zijn muziek leek op nauwelijks meer dan een overdosis barbies die aan een kampvuur op een gitaar tokkelen. Onder de 18 kan de muziek van Milow misschien nog net door de beugel of blokjes. Maar met zijn stem moet hij meer kunnen dan wat flauwe afkooksels van arit-songs te produceren. Volgend jaar dus hopelijk terug in Café-café ?

 

Aja, aan die bruinblonde meid van Dez Monas: u had mooie ogen.

Dez Mona in Botanique:

05-05-07

Het Vliegend Spaghetti Monster

Trucido zat even in het buitenland voor een inspiring trip, maar is back.

 

Maar eerst en vooral een ode aan het Vliegend Spaghettimonster, de schepper van het ware universum. Het allerbovennatuurlijkst spaghettimonsterisme is door Bobby Henderson, een Amerikaanse prof in het leven geroepen omdat in Kansas werd besloten om in het onderwijs de theorie van het 'intelligent design' te onderwijzen. Henderson schreef een brief waarin hij eiste dat aan het geloof in het vliegende spaghettimonster evenveel tijd zou worden geschonken dan aan dat van het christelijke geloof.

Ondertussen is het Vliegende Spaghettimonster uitgegroeid tot een online cultfiguur, en een merchandising-melkkoe.

Maar hij blijft geweldig.

 

Impressie van het Vliegend Spaghettimonster

 

 

De gevolgen van dit spaghettigeloof zijn heerlijk absurd. Wil je een volgeling worden, heb je een op maat gesneden piratenpak nodig. Mensen beweren dat ze het spaghettimonster hebben gezien, etc.

 

http://www.youtube.com/watch?v=b1PW596ZlGk

 

Meer weten?