13-04-07

Absurde foto van de dag: de wrede medemens

Went - Gevelgem
 
 
kemmelberg copy

 

Gent - Wevelgem in beeld.

 

Nee, ik ben geen koersfanaat. Een hele tijd -vaak verkleumd- zitten wachten tot er een aantal renners voorbij komen gesnord. Om tot de conclusie te komen dat je nog niet weet wie nu vooraan rijdt, of die eerste gewoon bijna gedubbeld is, en of die zoooef nu het wachten waard was.

 

Maar anderen vinden het dan wel weer waard.

 

Want als er iets is wat er op de foto hierboven duidelijk is, allerliefste humane medebloggertjes, dan is het dat deze Belgen op de foto met alle plezier naar de koers komen kijken.  Nu, een ding moet je hen wel nageven: ze hebben dan ook de topplaatsen ingenomen: de Kemmelberg. In een voetbalstadion zouden deze plaatsen onbetaalbaar zijn voor de gewone man (waar zijn de vrouwen op de foto?), maar in de koerswereld kan je die dus nog bemachtigen door een paar uurtjes op voorhand, gewapend met een thermos koffie, je stukje halve vierkante meter op te eisen.

 

Gratis en voor niks.

En met zulke plaatsen wordt het ineens logisch dat koers kijken leuk is. De renners klimmen de berg op, niet te snel, zodat je alle tijd hebt om te kijken wie voorop ligt. Je geniet van hun afzien, je roept wat, obstrueert wat, en hup, binnen de kortste keren liggen die schatjes van opgespoten tweewielruiters tegen de zachte kasseien. Je lacht wat, je wijst wat en je drinkt achteraf een pintje, terwijl je grapjes maakt over de gevallen wieltrappers.

 

Goh ja, het leven wordt eenvoudiger als je overal de lol van inziet. Of 'smile', you are on the camera!

 

Het leven zoals het is: de foto van de wrede medemens.

 

Wees bebloed

 

<Trucido>

 

kemmelberg2 (foto's Photonews)

 

Commentaren

Ik geloof dat het kijken naar de sport een beschaafd equivalent is van het vroegere "brood en spelen". Blijkbaar hebben veel mensen daar behoefte aan. De bevrediging van een eender of ander onderdrukt dierlijk instinct? Vraagtekens, ik weet het niet. Ik ben geen sportkijker (heb trouwens geen TV), maar als ik eens kijk, beroert die spanning mij ook. Ik zou daarom niet a priori durven stellen dat de kijkers op de Kemmelberg "wreed" zijn. Sensatiebelust, dat wel. Ja, waar staan de vrouwen? Dat dacht die renner ook en al rondkijkende, donderde hij van zijn fiets af ;<)

Gepost door: Vrijdenker | 14-04-07

hihi vind uwe humor in uw blog wel goe, houd ik van.
Gouden Caroulus van het Anker ken ik, enkel die van de paaseditie is mij vreemd.
hun kerstbier is ook hemels lekker
paché

Gepost door: watje | 15-04-07

tja... t'is eens iets anders dan een foto van vrouwen in bikini of lieve hondjes hé...
het maakt je blog wel apart. Aheum.

:-))))))

Gepost door: Bibien | 16-04-07

De commentaren zijn gesloten.