23-03-07

Op de poep

poep1

 

 

Foei foei foei.

Dikke kletsen op mijn poep.

Mijn poep met schaamrode wangen.

Mijn blog zo verwaarlozen.

En het wordt er vandaag niet beter op.

 

 

Poep, trouwens een leuk woord :)

23:20 Gepost door >Trucido< in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: poep, woord |  Facebook |

15-03-07

Beurstip: Black & Decker (kopen)

De Smogosfeer.

 

Geef toe, het heeft wel iets. Al die smog om ons heen. Perfect excuus om je niet moe te maken. Want te sterke fysieke inspanningen zijn gevaarlijk bij te veel fijn stof. Perfect excuus om te laat op je werk te komen, want je mocht maar 90. Perfect excuus om door al die smog dat nieuwe kapsel van je oh zo gevoelige vrouwelijke collega niet te hebben opgemerkt.

 

Eerlijk gezegd ben ik blij dat het maar kleine stofdeeltjes zijn. En geen grote.

 

We hadden wel het nieuws gehaald natuurlijk. Als het over stofkanonnen zou gaan. En van overal werden er solidariteitsacties opgezet. Bundels stof, tot een vierkante meter groot die op je mooi getrimde kapsel afkomt. Het moet een vreselijk idee zijn.

 

Zou dat kunnen? Misschien wel?

 

Kijk, ik ben voor de 90km/u regel. Die doet misschien wel wat stof opwaaien, maar het is voor de goeie zaak. Om een ware en eerste stofoorlog te voorkomen.  Da's niet goed voor een mens, zoveel stof. Kijk naar de kinderen op school. Die zien er wreed ongezond uit met al hun te verorbenen stof.

 

Morgen toch maar aandelen van Black & Decker kopen.

 

 

haalde het net niet:

dit is niet meers tof.

 

 

04-03-07

Suiker

Geef de wereld suiker.

Spring in een vliegtuig en strooi het rond. Laat het naar beneden dwarrelen. Laat de wind het eerlijk verdelen over Noord en Zuid, Oost en West. En geef de vissen in het water ook iets.

 

De volwassenen zullen denken dat het sneeuwt. De kinderen weten beter.

 

Energie. Geef het ons. Energie om er iets aan te doen. Energie om fouten toe te geven. Energie om opnieuw te beginnen. Energie om te helpen. Energie om onze verantwoordelijkheid op te nemen. Energie om te geloven in de toekomst. Energie om te vertrouwen. Energie om kind te zijn. Energie om te dromen. Energie om te geven. Energie om te delen. Energie om te zien. Energie om niet te vergeten. Energie om te beminnen. Energie om te spreken. Energie om te doen.

Energie om in het vliegtuig te stappen en rond te strooien.

 

 

 

En dat allemaal neerschrijven, enkel en alleen omwille van het hemelse schouwspel van dat klontje suiker, dat in de (h)eerlijke kop koffie voor me  wegduistert, langzaamaan afbrokkelt, en uiteindelijk helemaal wegzinkt. Elk koffiedeeltje proeft van de harmonieus opgeloste suiker.

 

Het leven als koffie en suiker. Rechtvaardig.

11:12 Gepost door >Trucido< in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: koffie, suiker, energie, hoop, droom, rechtvaardigheid, noord-zuid |  Facebook |

01-03-07

poeh

'De pompoen staat ook heel goedkoop tegenover vorige maand 

 

Dat waren de magische woorden uit de radio waar ik deze morgen mee wakker werd.

 

BAH

 

Kunnen ze het 's morgens nu echt niet over iets anders hebben. Over dat de zon er gaat doorkomen. Over een of ander sterrenhuwelijk. Over de ontdekking van een nieuw hemellichaam. Weet ik veel. Maar aub niet over de prijsstand van de pompoen.

 

Moet ik nu echt alles zelf doen?

 

 mm