24-02-07

Kiespijn

 

Kiespijn

 

Minstens 2 keer per jaar zou een mens naar de tandarts moeten gaan voor een grondige controle. Niks te veel als je het mij vraagt. De kiespijn loert iedere dag opnieuw om de hoek.

 

HEBBES.be. Een vaste bannering-mate van onze skynetblogs.  170416 zoekertjes, 11674 auto’s, 28144 panden,… Kies uit in het weelderige aanbod van gepersonaliseerde stuff om je persoonlijkheid te versterken.

 

Of je nu al een huis koopt of er een blijft huren; Waar je gaat wonen; Welke lening je aangaat en waar; Welke auto je het beste koopt; Zoek dat zelf even uit, wil je?

 

In Wetteren weten ze ook wat kiespijn is. Allemaal opnieuw naar de stembus. Een mens vraagt zich af hoe het komt dat er 3 maanden voor nodig zijn om een beslissing te vellen. En of de straten nu echt weer met die vieze affiches gaan versierd worden. Al was het toen al zo moeilijk om een waardig bolleke te vinden om te kleuren, nu wordt de Wetterse burgerlijk-moreel-sociale verantwoordelijkheid opnieuw beproefd. Ik vraag me alvast af of de creativiteit van de Wetterse politici er in slaagt om nieuwe beloftes te verzinnen.

 

De grootste baat van onze samenlevingsvorm zou vrijheid zijn. Klopt. Ware het niet dat ‘vrijheid’ vaak haaks staat op kiezen. En kiezen net zo’n ellendige kracht is als zwaartekracht op een moment dat je van een vervelende situatie wil wegvliegen.

 

1 829792 kandidaten wachten op jouw superhilarische openingszin. Www.relatieplanet.be. Kies je droompartner uit onze database.

 

Wil een mens wel een relatie; Willen we wel dat risico van 1 op 3 scheidingen oplopen; Willen we wel aan onze vrijheid op een legale one night stand inboeten; Zoek het zelf even uit, wil je?

 

De economische theorie van vraag en aanbod wordt veelvuldig gebruikt om maatschappelijke thema’s uit te leggen. Misschien tijd om ze te hanteren voor het grootste probleem van deze tijd –de kiespijn-:  te veel aanbod aan welke vraag?

 

Weet je nog, ergens in een kort verleden. Je stond op, je at of bruin of wit brood, kreeg die ene krant in de bus, keek ‘s avonds naar de BRT of praatte met je buren of een familielid.

Vanochtend stond je op met je voorgeprogrammeerd muzieknummer, koos tussen 5 verschillende broden, koffies, cornflakes, zocht op 1001 sites naar nieuws, en bekeek de interessantste programma’s op digital TV. Via online communitys zoek je ook nog eens naar de vrienden die het best bij je passen.

Het menselijk, gemoedelijk genoegen om te vertrouwen en te aanvaarden wat er op ons af komt, heeft plaatsgenomen voor een persoonlijkheidsstreven en een dictatoriale controledrang. En we weten het allemaal niet meer. Waar moeten we eerst naartoe surfen? Wat moeten we studeren? Waar moeten we gaan werken? Wat is belangrijk? Wat is onze moraal? Welke mening is juist?

We vinden het niet terug in Google.

 

Veel aanbod. Maar welke vraag?  Kan een of andere economist a.u.b. een theorie aanbieden?

 

Vrijheid is doen wat je wil. Gemakkelijk, als je weet wat je wil. Keuzes vliegen je om de oren. Iedere dag weer. En wat als je denkt dat je weet wat je wil?

Internet is een fantastisch medium, maar voedt tegelijkertijd de ziekte van onze tijd. De ziekte van de massa-keuze maatschappij.

 

Een oplossing: iedere dag bij de tandarts langsgaan. Voor een grondige check om zonder moeite de geneugtes van het leven te blijven verorberen.

Commentaren

en dat... is nu eens exact, maar dan ook exact, de reden waarom ik mijn keuze maakte van een piep, maar dan ook piep, klein dorpje in het midden van nergens...
Wij hebben 1 bakker, 1 slager, 1 boekenwinkel (en tevens ook tegelijk de videotheek) en 1 supermarkt.
Te nemen of te laten maar ook geen keuzes..
Het maakte mijn leven zoveel simpeler...

Gepost door: bibien | 26-02-07

hehe, bibien, en ik dacht dat ik in een klein onozel dorpje woonde...
:)

Gepost door: beate | 26-02-07

bij ons... zijn er maar 13 straten...
Verder loopt het compleet dood maw: als je er niet expliciet moet zijn kom je er ook niet :-).
Geen last van 'overbevolking' dus en nooit geen files :-)
Verder hebben wij geen rode lichten in het dorp (ook geen groen of oranje dus) en telt de voorrang van rechts niet. Och ja, en één dorpsschooltje waar ze nog bellen met zo'n grote klingelhandbel :-)

Gepost door: bibien | 27-02-07

dag beste man.. 't is allemaal knap aan elkaar geschreven hoor (tweede blog vandaag waar ik langskom en ze over tand/tandpijn/tandarts bezig zijn..
ps. ik ga alle 6 maanden...nu nog iemand vinden die mijn ziel kan genezen..

Gepost door: anima-negra | 27-02-07

wel, wij hadden rode, oranje en groene lichten, maar die zijn vervangen door het kleinste ronde punt ooit!! :)

Gepost door: beate | 27-02-07

@ beate - een schep erbovenop Bij ons laten ze de voordeur nog heel de dag openstaan zodat iedereen die wil kan binnenspringen.
Verder is er geen criminaliteit.
En alle materialen worden doorgegeven. Zo heb ik nog de grasmaaier van de ene buurman en de bbq van de andere buurman :-). Mijn buurvrouw heeft mijn strijkijzer nog :-)

Vwala!

Gepost door: bibien | 28-02-07

en de winnaar is.. Bibien! :D-

En zeker dat je nog in België woont? Herstappe?

Gepost door: <Trucido> | 28-02-07

ja ja trucidooke, ergens in Belgie is er zo'n plaatske :-) :-)
Herstappe? Neeeee

Gepost door: Bibien | 28-02-07

De commentaren zijn gesloten.