30-01-07

De Avond van de Blogger

Jaja, morgen is het zover. Mijn avond. De avond die de waardering van mijn avondgetokkel belicht. Jouw avond. De avond die jouw tijdverliezend gelees van nog nuttelozere blogs in de hand werkt. Onze avond. De avond dat we eindelijk het respect krijgen, wat we niet verdienen.  

 

Morgen is het..jawel..de avond van de Blogger. Dubbel en dik verdiend. Wat zeg ik, driedubbel!

 

Ik roep iedereen via mijn overgeweldige en majesteuze blog op om kerstversiering en lampjes aan zijn pc te hangen, en kadootjes onder de pc-tafel te stoppen. Gezelligheid gegarandeerd, daar achter de pc!

 

Om dit te vieren mag er trouwens ook gestort worden op mijn rekeningnummer. Giften vanaf 25 euro zijn trouwens speciaal voor u fiscaal aftrekbaar.

 

Een fijne feestdag u gewenst

<Trucido>

23:01 Gepost door >Trucido< in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de avond van de blogger, rekeningnummer |  Facebook |

28-01-07

De nachten

Gisteren in De Singel (A'pen) de Nachten bijgewoond.

De Nachten zouden moeten doorgaan als 'een driedaags huwelijk van muziek en literatuur voor de jonge volksmens'.

 

De locatie is alvast ideaal. Toch missen de Nachten iets. Een goed programma, bijvoorbeeld. Laat een Xavier Baelens vervolgd worden door een rapper, en je maaglever heeft een zodanig opgekropte buikzweer, dat de rode bloedlichaampjes naar je hersenen vluchten, maar vooraleer ze die bereiken, je mond al kotsend uitgehoest komen. Waarom kunnen de ontelbare kleine lokaaltjes niet worden opgevuld met jonge, ambitieuze creatievelingen, woordspelers, cabaretiers in wording, artiesten die nog gekraakt of beroemd moeten worden?

 

Soms ook wel leuke dingen gezien. Bijvoorbeeld de 'ode' aan Paul Snoeck was heel leuk.

 

De Nachten, dat betekent ook voortdurend binnen en buiten lopende mensen in de zalen (logisch, met zo'n programma). Heel goed voor de aandacht van de mensen op en voor het podium. Af en toe dus mijn papiertje van twee-euro-waard moeten bovenhalen om al de miserie weg te spoelen.

 

Remco Campert merkte trouwens schamper op: "dit zou een festival voor jongen mensen moeten zijn. Maar ik zie hier vooral dertigers."

 

De nachten waren voor mij aldus het tegenovergestelde als seks. Leuk voor een keertje te hebben meegemaakt, maar het hoeft voor de rest niet meer.  Volgend jaar gaat mijn huwelijk van muziek en literatuur er dus uitzien als 3 avonden een interessant boek op mijn schoot, op de achtergrond een leuk muziekje én frisgekoelde frigodrankjes aan 20 cent.  

En de deur, die gaat op slot.

Bek

Trucido is back in Bloggytown.

 

Voor de pienteren onder jullie die een verband met mijn internet-afwezigheid bij de laatste nieuwfeiten zochten: nee, ik ben niet Patrick Lefevere. Ook niet E. Ferrera of Mark Degryse, die plots zijn dagen weer moet vullen.

 

Voor de anderen die in tussentijd naar mijn blog zijn afgezakt - pech, jullie waren helemaal voor niks gekomen en hebben kostbare tijd verspild.

 

De absurd intense en serieuze dingen des levens zijn gelukkig niet opgehouden te bestaan en zijn alvast in mjin geheugen gegrift voor de komende weken.

 

Wees gegroet

<Trucido>

 

17:42 Gepost door >Trucido< in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lefevere |  Facebook |