28-01-07

De nachten

Gisteren in De Singel (A'pen) de Nachten bijgewoond.

De Nachten zouden moeten doorgaan als 'een driedaags huwelijk van muziek en literatuur voor de jonge volksmens'.

 

De locatie is alvast ideaal. Toch missen de Nachten iets. Een goed programma, bijvoorbeeld. Laat een Xavier Baelens vervolgd worden door een rapper, en je maaglever heeft een zodanig opgekropte buikzweer, dat de rode bloedlichaampjes naar je hersenen vluchten, maar vooraleer ze die bereiken, je mond al kotsend uitgehoest komen. Waarom kunnen de ontelbare kleine lokaaltjes niet worden opgevuld met jonge, ambitieuze creatievelingen, woordspelers, cabaretiers in wording, artiesten die nog gekraakt of beroemd moeten worden?

 

Soms ook wel leuke dingen gezien. Bijvoorbeeld de 'ode' aan Paul Snoeck was heel leuk.

 

De Nachten, dat betekent ook voortdurend binnen en buiten lopende mensen in de zalen (logisch, met zo'n programma). Heel goed voor de aandacht van de mensen op en voor het podium. Af en toe dus mijn papiertje van twee-euro-waard moeten bovenhalen om al de miserie weg te spoelen.

 

Remco Campert merkte trouwens schamper op: "dit zou een festival voor jongen mensen moeten zijn. Maar ik zie hier vooral dertigers."

 

De nachten waren voor mij aldus het tegenovergestelde als seks. Leuk voor een keertje te hebben meegemaakt, maar het hoeft voor de rest niet meer.  Volgend jaar gaat mijn huwelijk van muziek en literatuur er dus uitzien als 3 avonden een interessant boek op mijn schoot, op de achtergrond een leuk muziekje én frisgekoelde frigodrankjes aan 20 cent.  

En de deur, die gaat op slot.

Commentaren

Ik was zaterdag ook op De Nachten. Vond het wel gezellige sfeer en heb een paar hele leuke optredens gezien eigenlijk...

Gepost door: Anna Stesia | 02-02-07

De commentaren zijn gesloten.