29-12-06

Verschijnsel van de maand: Eindejaarslijstjes

Sta me toe, alsjeblieft, om een beknopte ode aan de eindejaarslijsters te brengen.

 

Geef gewoon toe, het is een bijzonder interessant en wetenswaardig verschijnsel.

 

Zonet nog tegengekomen op http://cms.skynetblogs.be, waar de blogger himself btw een uitermate goede smaak tentoonspreidt aan het heel-blogohal.

 

 

De eindejaarslijstjes confronteren me altijd met mijn kortetermijn'geheugen'. Als ik me afvraag wat het afgelopen jaar nu zo bijzonder was, kom ik vaak niet verder tot het programma op tv een maand geleden.

 

Gek ook dat de eindejaarslijstjes zich beperken tot altijd maar het beste, het mooiste, het spannendste, het best geregisseerde, de ontroerendste, de belangrijkste, het mega-goed-ste wat we op deze aardbol hebben mogen meemaken. Terwijl het er hier op aarde best -sta me toe dit even te melden- best wreed, onrechtvaardig en bloeddorstig aan toe gaat.

 

Nu, als we aan het laatste jaar al zo goede herinneringen overhouden, dan twijfel ik geen seconde aan het komende jaar. Dit wordt er eentje om in te kaderen, ik zeg het u.

 

Daarom hier alvast mijn beginvanhetjaar-lijstje:

 

Beste programma van het komende jaar: Het Eiland III, met Michel Drets die CEO wordt en het bedrijf jaarlijks doet groeien  met 145%, een succesvolle beursintroductie leidt en de schroef van Alain tot macotte bambordeeld.

 

Beste muziek van het komende jaar: nog een nieuwe cd van Wannes Vande Velde, in coöperatie met de mannen, heren, van D.A.A.U. Een schitterend team, begeesterd door muziek en het leven, dat door onze achterachterachterachterkleinkinderen eindelijk erkenning zal krijgen en verafgood zal worden. Dat ze uit Antwerpen komen, nemen we er maar bij.

 

Beste seks van het komende jaar: ja, die ene fantasie, ze komt, ze komt, ze komt!

 

Beste gebeurtenis van het komende jaar: Bush rookt marihuana, het filmpje wordt op mytube geplaatst, en hij is president af.

 

Beste blog van het komende jaar: Wat dacht u? http://trucido.skynetblogs.be

 

Beste partner van het komende jaar: de uwe! (op die ene avond na)

 

 

Kortom, driehondervijfenzestig dagen feest. Be prepared.

 

En kom niet af dat ik u niet gewaarschuwd heb!

<Trucido>

28-12-06

Absurd voorwerp van de dag: schoenen met vrouwgeloopbeats

Binnen een aantal dagen is het zover. Kasseien van winkelstraten worden bepoteld, kledingstukken gepast en te zwaar gewogen en visa/mastercards zijn Koning Keizer.

 

De solden. Het tijdperk voor jong en oud om zich in iets jaren 70's of modern te steken. Het jachtseizoen op de prijzen wordt weer geopend. En de zeldzaamste prijzen worden het eerst geschoten.

 

Ik heb alvast voor alle mannelijke surfers een gouden geheime tip.

De geheime tip luidt: koop schoenen.

 

Nee. Ik insinueer hier niet mee dat negen op tien venten met ongelooflijk slecht en non-modieuze gedrochten aan hun lieflijke maar gespierde platvoeten rondloopt. Of ik bedoel dat deze keer toch niet. Wat ik hiermee wél bedoel, is dat succes bij het vrouwelijk geslacht begint bij schoenen.

 

Schoenen? Jawel, schoenen. Dus niet de glimlach, het mooi verge-gel-de haar, de credit card of de getrimde dikke lul. Maar uitgerekend de key succesfactor worden die steunzooldingen die daar heel onderaan aan je lopen te bengelen.

 

Ik heb het natuurlijk niet over doorsnee, ordinaire schoenen, waar alle mannen buiten ikzelf mee rondlopen. Over zwarte ambiorixen of over stoffen zebra-puma's in allerlei kleuren. Ik heb het over schoenen met het geluid van een vrouwenloopsel.

 

Deze blogger heeft namelijk een paar schoenen in de kast, en soms dus in zijn voeten, staan, die een zodanig luid akkoestisch gehak met zich meebrengen, dat je waant dat er een mega-sexy-vamp in je buurt tippelt.

 

Niet alleen is dat voor mezelf een heel prettig gevoel, ook voor mijn mannelijke collega's in het café of in de sportclub is het gevoel van een een verademing in deze ongezellige eindejaarsperiode.

 

Om het natuurlijk, en nu komt het, niet te hebben over de vrouwelijke collega's op de werkplek. Nog nooit zoveel jaloerse blikken gekregen van het vrouwelijk schoon dat mijn plaatselijke KMO teistert. Terecht, want zulke accoestische schoenen draagt niet iedereen. Laat staan een echte vent.

 

Ik blijf hard to get.

Thanks to my shoes.

 

Mannen, ga dus op zoek naar schoenen, waarbij iedere vrouw u vanaf minstens 500 meter insinueert een potentiële concurrente te zijn.

 

<Trucido>

 

 

---Objectiviteit van dit stuk niet gegarandeerd - dit artikel is gesponsord door Hak----

hakfootstatic

 

23-12-06

Dag van het orgasme

Dag van het orgasme

 

De week is nog niet voorbij of er is mij nog een dag bekend gemaakt: de dag van het orgasme.

 

Laten we eerlijk zijn: als er iets op deze wereld een dag verdient (buiten dus, wij, de bloggers), is het wel het orgasme.

 

Het orgasme kan je heus wel in de categorie van grote verschijnselen van onze maatschappij indelen. Zwaartekracht, relativiteitstheorieën en andere concepten zijn er werkelijk niets tegen. Orgasmes zijn er namelijk ook overal. In de keuken, op het wasmachine, in de tuin, in de golf GTI, tussen de lakens, op het dak, in bad, op het strand. Overal ligt het jolijt en gekreun van het orgasme op de loer.

 

Laten we eerlijk zijn, als men je zou laten kiezen tussen een leven vol orgasmes of een leven vol liefde, dan wint het eerste toch wel. Een orgasme laat de ergste kwalen en miserie verdwijnen in een Himalayagenot.

 

Daarom, en niet alleen daarom, heb ik geen bezwaar tegen een dag voor het Orgasme.

 

Allerliefste Bloggers, ik wens jullie vanavond een heerlijk orgasme(s) toe,

 

<Trucido>

17:45 Gepost door >Trucido< in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: orgasme, sex, dag van, dag van orgasme, trucido |  Facebook |

18-12-06

De Avond van de Blogger

Dames en heren, vriendinnen en vrienden , het was vandaag een speciale dag.

 

Wat zeg ik, het IS vandaag een speciale dag.

 

Kameraden, scheer uw schaaphaar, want vandaag is het namelijk De Dag van de Migrant.

 

Maar is het u ook al opgevallen dat het iedere dag wel een of andere dag van iemand of iets is. Weg maandag - dinsdag- woensdag- donderdag -vrijdag - zaterdag. Zelfs zondag wordt niet meer met rust gelaten. Nee, iedere dag is van IEMAND of, wat socialistischer uitgedrukt, een groep iemanden. Zelfs voorwerpen of verschijnselen vieren mee in het débâcle en pronken fier met hun naamdag.  

 

Na de dag van de koning (kan ik nog begrijpen, met zoveel geld moet je toch een dag kunnen kopen), de dag van de vrijwilliger, de dag van de student, de dag van de talen, de dag van de slechtziende, de dag van de natuur, de dag van de reclame, de dag van de ambachtenaar, de dag van de uitzendkracht, de dag van het park, de dag van de toerist, de dag van de onderwijsvernieuwing, de dag van het kind, de dag van de jeugdbeweging, de dag van het gedicht, de mop van de dag, de dag van de chemie, de dag van de oudere, de dag van de rechten van de mens, de dag van dikke truien, de dag van de arbeid, de dag van de liefde, de dag tegen racisme, de dag voor vrouwenrechten is er nu dus ook de dag van de migrant.  

 

Maar bent U één keer gevierd geweest?

 

Dames en heren, vriendinnen en vrienden: het is genoeg geweest. Het wordt tijd dat WIJ de bloggers ook een dag krijgen. Meer nog, een Avond. Want geef toe, niets is mooier dan de avond. Of het nu de dag van tita tovenaar of van Britney Spears is, ze zal afgesloten worden met een zalige avond voor de pc, blogging blogging blogging.

 

Kameraden, ik roep u op. De meest populaire blogs voorop. Om het goede nieuws bekend te maken. Woensdag 31 januari 2007 zal de digitale geschiedenis ingaan als de allereerste avond van de Blogger.

 

Een warme oproep. Spreid het woord, spreid ons recht, spreid onze macht. Maak reclame op uw blog!!! Het is onze verdomde plicht om onszelf 'De Avond van de Blogger' te schenken.

 

Waarom?

Omdat we het verdienen, zo simpel is dat!

17-12-06

Soms kan reclame heerlijk zijn...

Om de betere reclame te steunen...

 

 

22:09 Gepost door >Trucido< in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: reclame |  Facebook |

15-12-06

Wallonië onafhankelijk!

Schitterend en absurd filmpke op de belgische teevee:

 

Trouwens, Belgen appreciëren geen surrealisme meer.Ik vond de uitzending van RTBF alvast HILARISCH.

14:59 Gepost door >Trucido< in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: teevee, trucido, wallonie onafhankelijk, rtbf |  Facebook |

Kerstpost

Vandaag de allereerste handgeschreven kerstwens-envelop in de brievenbus gevonden. 't Is te zeggen, de lading veel te laat gekomen kaarten en 'oei je hebt me geschreven ik moet je nog terugschrijven'-kaarten in januari van het huidig jaar niet meegeteld.

 

Niet dat ik er een grootse fan van kerstkaarten ben, helemaal niet. 

Negen kansen op de tien gaat het immers over een wite envelop, adres-handbeschreven met vulpen en als intiemste element het speeksel achter een albert I postzegel. Negen kansen op tien confronteert de voorkant van de kaart je met een olijke kerstboom, een paar bloemen, in het uitzonderlijke geval een cartoon of wat kerstbeertjes. Negen kansen op tien lees je binnen de kaart de wonderbaarlijk innige hartverwarmende boodschap 'prettige kerstdagen en een gelukkig 2007'.

 

Gelukkig is er nog die tiende kaart van de tien kaarten die je krijgt. Als je die krijgt, weet je dat je met een vriend te maken hebt. En die kreeg ik net vandaag.

 

Bedankt daarvoor,

 

<Trucido>

 

ps: Hierbij in ieder geval een warme kerstoproep (opwarming aarde, weet u wel) om iets ORIGINEELS op uw kerstkaart te schrijven (tips via reactie altijd welkom :-]

14-12-06

Woord van de dag: koppijn

Koppijn.

 

Juist ja, daar ging ik het over gaan vandaag.

 

Maar na 2 glazen amoretto geef ik het op. Zware dag gehad. Druk met als kers op de slagroomtaart een evaluatiegesprek. I survived.

 

Eigenlijk is koppijn niet meteen een absurd woord. Eerder een concreet, praktisch one. Stom woord dus.Geen diepere betekenis, geen meerwaarde, noegabolle niks.

 

Geeft me meteen de mogelijkheid om deze eveneens stomme post af te ronden.

 

Tot ziens.

13-12-06

Absurd woord van de dag: Alcolhol

Alcohol.

 

Alcohol. Een godsgeschenk in de winter. In de zomer. In de lente en in de herfst.

Mijn inspiratiebron, het volks gedachtegoed. De koene redder in koude tijden. De straattippelaar bij uitstek. Daklozenvergezeller. Vloeibaar sociaal syndicaat in mijn handpalm. Gedoogd, geoogst en gegeerd. 

 

Alcohol. In nog meer kleuren en geuren dan er geuren en kleuren op deze aardellips bestaan. Sprankelend oranjeachtig voor de tiener, vitaal goudgeel voor de werkmens en autochtoon donkerbruin voor de andere helft van onze bevolking, de bruggepensioneerden. Alcohol. De geuren van kastanjehout, liefde en stoer mannenzweet komen je tegemoet. Een gearomatiseerde verzameling zwemmende en dartelende moleculen die je keelholte strelen. En tegelijk reisbureau voor de hersenen naar boeiende en feeërieke oorden.

 

Alleen tijdens de feestdagen? Alcohol is je vriend.

Partner er vandoor? Dank je wel, alcohol.

Krijg je het meisje moeilijk mee naar bed? Gelukkig is daar alcohol.

 

Alcohol, godsgeschenk van een beginselverklaring. Alcohol, de glazen spreken er vol van. Alcohol, alcohol, alcohol.

 

Slaap en draaien.

Koppijn is het absurd woord voor morgen.

 

Wees gegroet

<Trucido>

12-12-06

Zwarte neger

Op wandel in stad in de lucht:

 

Hij, kleuter: "Waarom is die man zwart?"

Zij, moeder: "Omdat hij een neger is."

Hij, kleuter: "Ocharm. Kan hij daar dan niks aan doen, mama?"

19:47 Gepost door >Trucido< in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: neger, proza, racisme, opvoeding |  Facebook |

11-12-06

Imagination & creativity

 Sir Ken Robinson - Interessant filmpje (duurt wel wat, maar is de moeite!). Jawel, ook serieuze filmpjes krijgen hier (af en toe) een kans.

 

http://www.youtube.com/watch?v=ga2CYYCrtNE

 

Unintended

Wat een clip, wat een song.

 

http://www.youtube.com/watch?v=foO9inX4p48

 

 

 

M U S E - U N I N T E N D E D

 Absurd woord van de dag

Absurd woord van de dag:

 

Politiek.

 

Rijmt op kliniek, basiliek en weinig logique.

 

De partij van de basiliek die geschaard door een legertje vakbondsmilitairen de judoman uit de cirkel werpt. De partij van de stoere moedige Vlaming die zich onderwerpt, identiek aan haar eigen tragische Vlaamsche geschiedenis. Poli-kliekjes.

 

Politiek.

 

Rijmt op praatziek, tragiek en fanatiek.

 

Praatzieke fantastici die de tragedie van een aangekondigde dood inluiden. Magnifiek paniekvoetbal. Mijn-eigen-postje rethoriek.

 

Politiek.

 

Rijmt op iek iek iek.

08-12-06

 

Fijne feestdagen!

 
kerstmis4

 

07-12-06

Word jij ook geknepen?

Ken je dat? Van die mannen boven de vijftig die wanneer ze langskomen je even in de arm moeten knijpen. Om te kijken of je wel genoeg spiermassa hebt.

 

Meestal zijn ze niet zo groot. Nee, hoogstens modale lengte voor een Belg. Ordinair, bijna onzichtbaar gekleed. Maar toeslaan als een slang. Knijp!

 

Ze zouden een hand kunnen schudden. Een oogje kunnen knippen. Ze zouden me zelfs in het openbaar een kus onder mijn oor mogen geven. Maar mij in de bovenarm knijpen, neen dank je!

 

Negen kansen op de tien ken je die mannen zelfs niet. Het zien er stuk voor stuk brave burgers uit. Ja, ze zouden zelfs je buurman kunnen zijn, in het geval dat je je buren niet of nauwelijks zou kennen.

 

Plaats van delict is vaak niet speciaal. Een dorpscafé, een werf, of vaak ook een gemoedelijke receptie. Maar steeds opnieuw onverwacht. Verdomd onverwacht schokkend.

 

Is het een gebrek aan affectie? Een onweerstaanbare drang naar lichaamscontact? Een frustratie die al van kindsbeenaf bij hen leeft? Of waren zij misschien vroeger veelvuldig misbruikt in het knijpen? 

 

Feit is dat deze mannen een anormaal gedrag vertonen en mijn wet op mijn privacy keer op keer schenden. Ik verklaar hen hierbij dan ook mijn persoonlijke oorlog toe. Te nemen of te laten.

 

Knijp.

 

 

04-12-06

 Vandaag Maandag

Weinig nieuws te melden. De maandag, weet u wel.

 

Alleen dat naakte vrouwen met een glas rode wijn in de hand, verdomd sexy zijn.

22:29 Gepost door >Trucido< in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: naakt, vrouw, trucido, sexy, maandag, alledaags, rode wijn |  Facebook |

03-12-06

ABc

Gisteren eregast geweest op een groots feest ter ere van een honderjarige in de AB in Brussel.

 

Zeg tegen de AB trouwens niet gewoon zaal. Het is een ongelooflijk akkoestisch en gezellig hol, waar menig artiest eeuwig zou willen rondzwerven. Mensen met een combinatie aan muzikaal en suïcidaal talent kunnen er trouwens een ideale cocktail vinden door tijdens het optreden van de bovenste verdieping naar beneden te springen. Dit ten nadele van de mensen die onderaan staan weliswaar.

 

Misschien kan ik voor alle duidelijkheid nog even vermelden dat de honderdjarige geen fysieke persoon was, maar de see-em, dit wil zeggen de christellijke mutualiteit of den ziekenkas. Deze flinke auteur offert namelijk al van zijn achttiende zijn zuurverdiende vakantiedagen op om menig tienerjolijt een leuke zomervakantie te bezorgen. En bijgevolg was hij samen met zo'n paar duizend andere moni's eregast in de AB.

 

Na een paar te pruimen coverkes van Axl Peleman en de open rits van de leadzanger van Das Pop te hebben aanschouwd (jongens, blijven doorwerken en je geraakt er misschien nog ooit!) was het de beurt aan De Mens. Ok, we kennen ondertussen al de hele formule van die Mensen: een paar goei nummerkes, ne keer vragen om in uw handen te klappen, en afsluiten met de kracht der vocale sexen door om beurt 'hey boys' 'hey girls' te roepen. Desalniettemin blijven de teksten van De Mens soms heerlijk absurd (weliswaar niet zo absurd om ze al geniaal te kunnen noemen), doen ze het toch maar in het Nederlands (de muziek bedoel ik dan), en heeft Frank Vanderlinden nog altijd geen haar. Maar goed, laatste keer dat we hun trucs hebben gezien dit jaar, en ook laatste keer dit jaar dat er weer zo'n gezellig gezapig sfeertje hing.

 

Tussendoor, wat ik trouwens niet snap, is dat ik ondanks 6 consumpties van 2,20 euro per stuk ieder, ik geen enkele keer de 50 cent voor de toiletten heb moeten betalen. Voor een deel te verklaren doordat ik niet naar het toilet moést gaan. Maar dan nog blijft het bizar.

 

D.A.A.U.

Mensen, soms moet een man zijn verantwoordelijkheid eens opnemen, dus moét ik jullie daar iets over vertellen. Eerste keer dat ik deze gezwinde bende bezig zag, en het was werkelijk fenomenaal gigantisch banaal en speciaal geniaal tergelijkertijd.

De sprookjesachtige alternatiefklassieke beats van deze artiesten nemen je mee in een staarreis naar het verre oorden. Midden in die reis word je even wakker en besef je dat het nog steeds hetzelfde nummer is. Om dan na tien minuten te beseffen dat je terug bent aangekomen en je ontdaan door de emoties verklamd de handen op elkaar past.

Een uur oefensessie-muziek om u tegen te zeggen.

 

En dan, nadat DJ Gerrit zijn laatste schijfje horizontaal had laten roteren, was de tijd gekomen om het 1 euro-vestiaire-kastje te openen en mijn jas vanonder de lucht eruit te halen. De bus op, waar we de vriendelijke stem van de bitch van een buschauffeur mochten opwachten. En dan met de tonen van D.A.A.U. ergens in het achterhoofd de wenkbvrouwen naar beneden gebracht.

02-12-06

Naakte vingerkootjes

Yes, de herfst komt er dan toch uiteindelijk aan.

 

En da's maar goed ook, want als er iets is waar ik een zwak voor heb, dan is het wel voor naakte vingertoppen.

 

Sommige mensen hebben de ongelooflijk subtiel erotische kracht in zich zitten om van hun handschoenen de topjes af te snijden.

 

Vaak gaat het dan over wollen handschoenen. Donkerblauw of zwart. Een enkele keer maagdelijk wit.

 

Heerlijk versmachtend is het contrast tussen het besluierde deel van de vingerhals, en hoe deze bruusk overgaat in de naakte ongevangen huid rondom het kleinste vingerkootje.

 

Kuikenzacht. Kwetsbaar. Koudverwarmend.

Gevoelig. Strelend.

 

Naakte vingerkootjes in de eerste koude herfstdagen.

Puur genot.

00:43 Gepost door >Trucido< in Actualiteit | Permalink | Commentaren (3) | Tags: naakt, vingerkootjes, herfst, erotiek, absurd, trucido |  Facebook |

01-12-06

-Condooms in de auto-

Laten we het eenvoudig houden vanavond. Een mopje, om de mondhoeken te ontspannen. Jaja, als beloning van een flinke werkweek!

 

Ik ben een gelukkig man!
Mijn vriendin en ik hebben al meer dan een jaar een relatie, dus besloten we te gaan trouwen.
Mijn ouders helpen me op elke manier die ze maar kunnen bedenken, mijn vrienden hebben mij aangemoedigd; en mijn vriendin?
Ze is echt een droom!
Er is alleen een ding waar ik me ongerust over maak, heel ongerust eigenlijk.
En dat ene ding is haar jongere zusje...
Mijn aanstaande schoonzusje is 20 jaar, draagt super korte minirokken en laag uitgesneden truitjes.
Ze bukt regelmatig wanneer ze in mijn buurt is en ik zie dan haar string.
Volgens mij doet ze het ekspress, want ze doet het nooit als ze bij iemand anders staat.
Op een dag belde ze me op en vroeg of ik even wilde langskomen om de uitnodigingen te bekijken.
Ze is alleen als ik daar aankom.
Ze fluistert tegen me dat ik binnenkort getrouwd ben en dat ze gevoelens en verlangens heeft voor me waar ze niet overheen kan komen en eigenlijk ook niet overheen wil komen.
Ze zegt tegen me dat ze een keer de liefde wil bedrijven met me voordat ik trouw met haar zus en de rest van mijn leven met haar zus verbonden zou zijn.
Ik sta helemaal in shock en krijg geen woord meer uit mijn keel.
Vervolgens zegt ze: "Ik ga naar boven, naar mijn slaapkamer en als je ermee wil doorgaan kom dan maar naar boven en pak me."
Ik ben stom verbaasd en nog helemaal in shock terwijl ik kijk hoe ze naar boven loopt.
Boven aan de trap doet ze haar string uit en gooit deze naar beneden.
Ik blijf nog even daar staan, draai me om en loop rechtstreeks naar de voordeur.
Ik loop recht naar mijn auto toe.
Mijn aanstaande schoonvader staat buiten!
Met tranen in zijn ogen geeft hij me een knuffel en zegt: "We zijn erg blij dat je geslaagd bent voor onze kleine test. We kunnen ons geen betere man voorstellen voor onze dochter. Welkom in de familie!"

De moraal van dit verhaal?
Bewaar altijd je condooms in de auto.