13-12-06

Absurd woord van de dag: Alcolhol

Alcohol.

 

Alcohol. Een godsgeschenk in de winter. In de zomer. In de lente en in de herfst.

Mijn inspiratiebron, het volks gedachtegoed. De koene redder in koude tijden. De straattippelaar bij uitstek. Daklozenvergezeller. Vloeibaar sociaal syndicaat in mijn handpalm. Gedoogd, geoogst en gegeerd. 

 

Alcohol. In nog meer kleuren en geuren dan er geuren en kleuren op deze aardellips bestaan. Sprankelend oranjeachtig voor de tiener, vitaal goudgeel voor de werkmens en autochtoon donkerbruin voor de andere helft van onze bevolking, de bruggepensioneerden. Alcohol. De geuren van kastanjehout, liefde en stoer mannenzweet komen je tegemoet. Een gearomatiseerde verzameling zwemmende en dartelende moleculen die je keelholte strelen. En tegelijk reisbureau voor de hersenen naar boeiende en feeërieke oorden.

 

Alleen tijdens de feestdagen? Alcohol is je vriend.

Partner er vandoor? Dank je wel, alcohol.

Krijg je het meisje moeilijk mee naar bed? Gelukkig is daar alcohol.

 

Alcohol, godsgeschenk van een beginselverklaring. Alcohol, de glazen spreken er vol van. Alcohol, alcohol, alcohol.

 

Slaap en draaien.

Koppijn is het absurd woord voor morgen.

 

Wees gegroet

<Trucido>

Commentaren

jammer genoeg is het vandaag morgen. dus koppijn. maar het feestje gisteren was wel leuk, dus nemen we dat er maar bij, eh. :)

Gepost door: beate | 14-12-06

Nooit eerder heb ik zulk een treffende beschrijving van deze koene redder in koude (en niet koude) tijden gelezen. Op zijn taak als inspiratiebron heb ik dan ook absoluut niets aan te merken! Super.
Keep on gaining inspiration.

Gepost door: caro | 15-12-06

De commentaren zijn gesloten.