07-12-06

Word jij ook geknepen?

Ken je dat? Van die mannen boven de vijftig die wanneer ze langskomen je even in de arm moeten knijpen. Om te kijken of je wel genoeg spiermassa hebt.

 

Meestal zijn ze niet zo groot. Nee, hoogstens modale lengte voor een Belg. Ordinair, bijna onzichtbaar gekleed. Maar toeslaan als een slang. Knijp!

 

Ze zouden een hand kunnen schudden. Een oogje kunnen knippen. Ze zouden me zelfs in het openbaar een kus onder mijn oor mogen geven. Maar mij in de bovenarm knijpen, neen dank je!

 

Negen kansen op de tien ken je die mannen zelfs niet. Het zien er stuk voor stuk brave burgers uit. Ja, ze zouden zelfs je buurman kunnen zijn, in het geval dat je je buren niet of nauwelijks zou kennen.

 

Plaats van delict is vaak niet speciaal. Een dorpscafé, een werf, of vaak ook een gemoedelijke receptie. Maar steeds opnieuw onverwacht. Verdomd onverwacht schokkend.

 

Is het een gebrek aan affectie? Een onweerstaanbare drang naar lichaamscontact? Een frustratie die al van kindsbeenaf bij hen leeft? Of waren zij misschien vroeger veelvuldig misbruikt in het knijpen? 

 

Feit is dat deze mannen een anormaal gedrag vertonen en mijn wet op mijn privacy keer op keer schenden. Ik verklaar hen hierbij dan ook mijn persoonlijke oorlog toe. Te nemen of te laten.

 

Knijp.

 

 

De commentaren zijn gesloten.